SBA kiest tamigo voor personeelsplanning

SBA (Stichting Bedrijfsfonds Apotheken), een stichting die de belangen van 2.000 apotheken behartigt, heeft gekozen voor het personeelsplanning systeem tamigo. De samenwerking zal de apotheken helpen om het plannen van personeel en het registreren van vrije dagen makkelijker te maken. Daarnaast zal het de apotheken in staat stellen nieuwe functies te gebruiken, zoals bijvoorbeeld de koppeling met een salarispakket.


Wij spraken met Louwrien Buisman, directrice bij Stichting Bedrijfsfonds Apotheken, om na te gaan waarom zij voor tamigo kozen, wat de verwachtingen zijn en welk advies zij heeft bij het kiezen van een workforce management systeem.

De vereisten van SBA voor een planning tool

De stichting, opgericht door zowel de werkgevers- als werknemersbonden, is verantwoordelijk voor de collectieve arbeidsovereenkomsten voor de apotheken. Om de arbeidswetten en cao te faciliteren zocht SBA een betrouwbare partner die de cao zo goed mogelijk in het personeelsmanagement systeem kon vertalen.

Daarnaast was het belangrijk om het roosterproces makkelijker te maken. Planningen maken is nu lastig omdat er verschillende systemen worden gebruikt.

"Voor ons zijn zaken als het verwerken van de cao in het planning systeem echt een voorwaarde."

Waarom is het WFM-systeem tamigo gekozen?

Na een uitgebreid selectieproces is er voor tamigo gekozen vanwege de hands-on aanpak en de geboden oplossingen voor de complexiteit van de cao. De WFM-software zal de complexe taken van personeelsplanning en verlofregistratie vereenvoudigen en ingericht worden volgens de geldende cao apotheken en wet- en regelgeving.


Ook de expertise en het bestaansrecht van tamigo heeft bijgedragen aan de keuze. De personeelsplanning app, waarmee eenvoudig kan worden gepland, zal de betrokkenheid van apothekers en medewerkers verbeteren.

"Ik vind het heel fijn om met een partij te werken die de ambitie heeft om meteen in beweging te komen en samen problemen op te lossen. tamigo komt hierin als een prettige, sterke partij naar voren."

De samenwerking tussen tamigo & SBA

We kijken uit naar een samenwerking op lange termijn. De samenwerking op het gebied van strategische personeelsplanning bevat ook helpdesk support. We gaan daarbij zelf de eerstelijns helpdesk vormgeven, zegt Louwrien. Voor de apotheken is SBA het aanspreekpunt, waarbij tamigo de medewerkers van SBA zal trainen en ondersteunen. tamigo is de achterwacht wat we heel prettig vinden. Zo wordt SBA optimaal ondersteund.

"tamigo is een zeer waardevolle partij, niet alleen vanwege het bewezen systeem, maar ook vanwege het contact via de helpdesk."

Wanneer is het project succesvol?

Het is voor ons een succes als we zoveel mogelijk van de huidige gebruikers naar tamigo overzetten. Daarnaast is het mooi als de apotheken inzien dat ze nu veel meer functies in de mobiele app tot hun beschikking hebben waarvan ze niet eens weten dat ze heel nuttig zijn. Uiteraard hopen we alle apotheken in Nederland te kunnen verwelkomen in de workforce planning tool!

Over welke functies is SBA bijzonder enthousiast?

De grootste verandering voor de apotheken zal zijn dat ze eenvoudig kunnen roosteren met tamigo. Alle medewerkers krijgen inzicht in wie, welke dag en waar is ingeroosterd. Daarnaast is het makkelijk om binnen dat dienstrooster te schuiven als iemand bijvoorbeeld ziek is. Dit zal een belangrijk nieuw onderdeel zijn.

"Ik denk dat het allerfijnste is dat je in tamigo makkelijk kan roosteren."

Het advies bij het kiezen van een goede personeelsplanning software

Het is goed om vooraf te weten hoe de bedrijfsstructuur van de organisatie eruit ziet. Elke partij heeft namelijk weer een andere kijk op de manier van plannen. In veel organisaties heb je centrale planners. SBA heeft dat helemaal niet, de apotheken gaan allemaal individueel hun personeelsplanning maken. Het is dus goed om vooraf na te denken over de structuur van het bedrijf en uit te zoeken wat nodig is en wat niet. 

"Het is goed om vooraf na te denken over de bedrijfsstructuur en te weten wat er nodig is en wat niet"

Benieuwd wat de tamigo planning tool voor jouw organisatie kan betekenen?

Neem dan contact op.